Maedilon/VZV 3e bij Ooievaarscup

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

DEN HAAG – De voorbereidingen van de VZV selectie zijn alweer van start gegaan. Dit weekend was VZV uitgenodigd voor de Ooievaarscup die deze editie met vier teams werd gehouden i.p.v. acht.

De selectie van het succesvolle vorige seizoen werd aangevuld met de jeugdige talenten Djoni van Hilten Lynn Klesser en Roos Pannekeet  terwijl Maud Kruijer ook weer terug was van weggeweest.

Voor trainer/coach Betty Plasmeyer is het nog even zoeken op welke posities de speelsters ingepast kunnen worden om de drie gestopte speelsters te vervangen. De eerste wedstrijd werd gespeelt tegen geroutineerde Haukar uit IJsland die na een goede wedstrijd uiteindelijk door hun tegenstander werd gewonnen.

De volgende wedstrijd was Quintus de tegenstander, VZV was duidelijk niet opgewassen tegen dit team wat voor het komende seizoen titel aspiraties heeft.

Zondag was Antwerpen de tegenstander om de derde en vierde plek ook zij hadden beide wedstrijden zaterdag tegen Quintus en Haukar verloren. Dit treffen ging gelijk op, de teams waren aan elkaar gewaagd wat halverwege de tweede helft een 16-16 tussenstand op het scorebord liet zien. Het laatste kwartier was voor VZV en werden de Belgen met 25-21 verslagen.

Quintes werd toernooi winnaar en mocht de Ooievaarscup in ontvangst nemen. Haukar werd tweede en VZV legde beslag op de derde plaats met Antwerpen als vierde.

Voor Maedilon/VZV een geslaagd toernooi maar nog veel trainingsarbeid te verzetten om het volgende seizoen in de Eredivisie van start te gaan.

De openingswedstrijd van het seizoen 2017-2018 zal waarschijnlijk in Sporthal ’t Zijveld tegen de winnaar van de Ooievaarscup Ouintus zijn.

(door: Theo Moras)

Archieffoto: Maud Kruijer “blij” terug van weggeweest.

advertentie