Maak kennis met de Wironruiters

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Een volle dag paardensport met mooie showelementen in de rijhal van de rijvereniging De Wironruiters aan de Lonjeweg. De traditionele Wironruiterdag wordt gehouden op zondag 21 januari en begint om 15.00 uur.

Het programma start met Kür op muziek in verschillende klasse, gevolgd door een demonstratie door de Black Pearls. Alle verrichtingen kunnen vanuit de kantine, waar een hapje en een drankje klaar staat, worden bekeken.

De Kur op muziek wordt volledig in stijl, gereden door zowel leden van de vereniging als niet leden. Het showteam Black Pearls, met amazones uit de Noordkop, geven op de Zwarte Parels, het imponerende Friese paard, acte de préséance. De amazones willen het rijplezier, schoonheid en het intelligente en moedige karakter van de paarden tijdens de show in passende kleding, muziek en choreografie, graag delen met het publiek.

Voorafgaand aan de Wironruiterdag is er een officiële dressuurwedstrijd, waar in de klasse B tot en met M wordt gereden om de prijzen, deze begint om 10.00 uur. De Wironruiters is een actieve vereniging waar vele wedstrijden en evenementen worden georganiseerd. Zo staat in februari het volgende op het programma, de 10e een proef gerichte clinic, een dag later een open onderlinge wedstrijd dressuur voor niet startpashouders. Dan een oefenspring programma op de 17e en op de 18e een dressuurwedstrijd voor paarden en pony’s in de klassen B tot en met M2. De maand sluit op de 28e af met een puppy les voor aspirant leden. Locatie rijhal de Wironruiters, Lonjeweg 1 te Hippolytushoef. Er is ruime parkeergelegenheid en de entree is vrij. Meer informatie over de vereniging is te vinden op: www.wironruiters.nl

advertentie