Landelijke Reddingbootdag KNRM Zaterdag 28 April!

advertentie

REGIO – Op zaterdag 28 april organiseert de KNRM haar landelijke open dag op 45 locaties. Deze reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Het is voor de KNRM de gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over het vrijwillige en professionele reddingwerk van de KNRM mee te geven. En horen de mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen en zien jong en oud glunderen aan boord tijdens een vaartocht met de reddingboot.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 28 april alles uit de kast.
Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: donateurs mogen, net als een echte redder, mee op de reddingboot. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur.

28 april 2018
Reddingbootdag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en wordt in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. In Hollands Kroon kunt u terecht in Den Oever aan de Sluiskolkkade pal naast het Stevinsluizen andere plekken in de buurt zijn o.a. Medemblik, Den Helder en of Callantsoog  voor meer adressen kijkt u op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie