Lancering crowdfunding platform via Hollands Kroonse Uitdaging

advertentie

HOLLANDS KROON – Heeft u goed idee om Hollands Kroon socialer, sportiever, cultureler, veiliger of duurzamer te maken en zoekt u hiervoor (financiële) ondersteuning? Dan kunt u bij de Hollands Kroonse Uitdaging terecht! Zij helpen stichtingen en verenigingen met het uitwisselen van kennis, helpende handen, middelen en vanaf 2019 ook met crowdfunding. Op die manier kunt u uw initiatief laten zien aan alle inwoners van Hollands Kroon (en daarbuiten) en financiële ondersteuning voor uw idee vinden.

Proefstart crowdfunding

Vanaf 15 november 2018 starten drie initiatieven met crowdfunding om het nieuwe platform te testen. Dit zijn:

  • Voetbalvereniging Succes, zij willen led-verlichting realiseren langs de voetbalvelden.
  • Vereniging Haukes in Zicht, zij willen een informatiepaneel realiseren op de gerenoveerde Wierdijk.
  • Koeteltuin Middenmeer, zij zetten zich in voor Sport- en Beweegpark The Movement.

Via het platform kan iedereen de drie initiatieven volgen. Vanaf 1 januari 2019 kunnen alle verenigingen en stichtingen initiatieven aanmelden via www.hollandskroonseuitdaging.nl.

De Hollands Kroonse Uitdaging

De Hollands Kroonse Uitdaging, opgericht in 2016, is een bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen te ondersteunen. Naast helpende handen, kennis en middelen, kan men vanaf 1 januari 2019 ook bij hen terecht voor crowdfunding. Ook incidentele subsidies kunnen bij De Hollands Kroonse Uitdaging aangevraagd worden.

Crowdfunding

Crowdfunding is een concept waarbij investeerders en/of belanghebbenden bereid zijn om te investeren in projecten/ideeën waarmee ze zich betrokken voelen. Crowdfunding betekent dan ook letterlijk ‘funding’ door de ‘crowd’, ofwel financiering door de massa. Om dit op maatschappelijk vlak mogelijk te maken hebben we een nieuw platform laten bouwen samen met de Hollands Kroonse Uitdaging. Zodra u een inititief aanmeldt via het nieuwe platform krijgt u begeleiding van de Hollands Kroonse Uitdaging om de crowdfunding goed te laten starten.

advertentie