Laconieke snelheidsduivel

advertentie

Foto: Noordkop Nieuws archief

REGIO – Vanaf Anna Paulowna zag de politie op het Jaagpad, aan de overkant van het kanaal, een auto met grote snelheid aan komen rijden. Met de ‘lasergun’ hebben zij een snelheid van 121 km per uur gemeten waar 60 is toegestaan.

Zij wilden hem aan de kant zetten maar hij was de politie voor en kwam bij ’t Zand de N9 op. Hier geldt een maximale snelheid van 80 kilometer per uur, maar de man reed 180. Met deze snelheid werd ook een aantal keer de doorgetrokken streep genegeerd. In de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug (maximum van 50 kilometer per uur) reed hij zelfs 130 kilometer per uur.

Na aan de kant te zijn gezet, gaf de bestuurder, een 21-jarige man uit Kamerik, aan dat hij vond dat het allemaal wel meeviel en reageerde vrij laconiek. ‘Het was vroeg en niet druk en hij reed al jaren zo’. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij moet naast de hoge boetes voor de snelheid en doorgetrokken streep, ook op eigen kosten een EMG-cursus van € 1140,- ondergaan.

Over het rijgedrag van de man waren elders in het land al meerdere klachten binnengekomen, zelfs van zijn eigen familie. Echter had de politie hem nog nooit op ‘heterdaad’ kunnen betrappen. Al deze meldingen worden eveneens bij de Officier van Justitie aangeleverd welke een beslissing moet gaan nemen over het al dan niet teruggeven van het rijbewijs aan de man.

Bron: facebook politie Schagen

advertentie