KVG kijkt uit naar “Typisch Toon”

advertentie

WIERINGERWERF – Na een feestelijke jubileumavond ter ere van het 70 jarig bestaan, komen de dames van het Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer dinsdagavond 12 maart weer bij elkaar. In café “Welkom bij de Buren” te Wieringerwerf zal een enthousiaste Dorinde Smit vertellen over de legendarische Toon Hermans.

Ze gaat een spreekwoordelijk boek open doen over deze icoon in de wereld van het amusement, de literatuur en de kunst. Toon was een artiest in hart en nieren en grondlegger van het cabaret in de ruimste zin van het woord. Een prachtig mens die ons een indrukwekkende erfenis heeft nagelaten en wiens teksten nog vaak bij vele gelegenheden gebruikt worden. Het wordt een avond vol nostalgie, vrolijkheid en herkenning.

De avond begint om 19.30 uur en ook niet-leden en heren zijn, naast de betaling van de consumpties, voor de entree van € 3,00 van harte welkom.

Er staan nog enkele bijeenkomsten op de kalender zoals een cursus tuinieren o.l.v. de heer Bart op 26 april en een excursie op 8 mei naar Den Helder. Daarover zal na afloop van de lezing rond “Typisch Toon” meer informatie volgen.

advertentie