Kunst en Kippensoep Schilderwerken van Hilde Engelen

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

EWIJCKSLUIS – In Galerie van Ewijcksluis wordt op de tweede zondag van september, weer een Kunst en Kippensoep gehouden. Deze keer met een expositie van Vedic Art acrylschilderwerken van Hilde Engelen.

De opening van de expositie is om 15.00 uur en u bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Hilde Engelen geeft om 15 uur uitleg over haar schilderwerken die gemaakt zijn met Vedic Art. Ze zal er meer over vertellen, onderstaand alvast een korte inleiding.

Wat is Vedic Art?
Vedic Art is schilderen vanuit je eigen bron. Een spontane kleurbeweging, waarbij je als de schilder bewogen wordt vanuit je innerlijke ervaringen en rijkdom. Waarmee het schilderij een uitdrukking wordt van het tot dan toe onzichtbare en onzegbare.

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij had kennis van de Indiase Veda’s, de meer dan 3000 jaar oude inzichten in wat mensen beweegt. Die in heldere en poëtische taal zijn neer-geschreven en tot in onze tijd actueel zijn.

Deze inzichten bracht Curt samen met zijn technische opleiding aan de kunstacademie en vanuit deze combinatie ontstond een nieuwe schildertechniek, wat hij Vedic Art noemde.  “Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen. Vedic Art is een methode die je helpt om te herinneren hoe je kan creëren” zei Curt.

Het uitgangspunt van Vedic Art is dat iedereen eigenlijk alle werkelijk ‘weten’ in huis heeft. Vedic art is een ervaringsgerichte methode waar het niet gaat om techniek of prestaties. In Zweden en ook in andere landen waaronder Nederland, zijn er inmiddels een aantal leraren die met deze principes werken.

Hilde is opgeleid tot Vedic Art leraar voor volwassenen en kinderen bij verschillende leraren in Zweden, Nederland, België en Ierland. 

Aansluitend op de opening van de expositie is er een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes en gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en te bespreken. En na de Kunst komt de Kippensoep, die rond half zes wordt geserveerd met stokbroodjes en kruidenboter.

Ook na de opening op 10 september is de expositie van de Vedic Art schilderwerken te zien tijdens de openingstijden van het hotel-pension Van Ewijcksluis.

Foto.: H.G.L. Engelen (aangeleverd)

advertentie