Kunst en kippensoep met Jack Kunst

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

EWIJCKSLUIS – In Pension van Ewijcksluis aan Van Ewijckspad 1 wordt zondag 13 augustus om 15.00 uur weer het bekende Kunst en Kippensoep gehouden. Deze keer met schilderijen van Jack Kunst uit Hippolytushoef.

De Wieringer amateur-kunstschilder Jack Kunst werd in 1942 als Jacob Feenstra te Piaam geboren. Zijn kunstenaarsnaam heeft hij van de meisjesnaam van zijn moeder.

Als jongen wilde Jack graag decoratieschilder worden en volgde daartoe lessen aan de Technische School te Bolsward. Op 14 jarige leeftijd werd hij plateelschilder bij Tichelaar Aardewerkfabriek te Makkum. Aan de avondschool te Bolsward bekwaamde hij zich verder in het vak. Van zijn leraar, de Bolswarder kunstschilder Taco van der Meer, leerde hij tevens de basistechnieken van het aquarelleren.

Na een aantal jaren als plateelschilder te hebben gewerkt, werd Kunst elektricien met als hobby het knutselen aan radioapparatuur en het maken van verbindingen over de hele wereld. De liefde voor het schilderen bleef echter sluimeren, want in de beginjaren zeventig maakt hij zich de Hindelooper schilderkunst eigen.

Weliswaar een boeiende bezigheid, doch de belangstelling hiervoor nam op een gegeven moment af. Medio jaren negentig begon het schildersbloed toch weer te kriebelen en begon Kunst zich via zelfstudie verder te bekwamen in het schilderen van aquarellen en gouache. Duidelijk springt naar voren dat Jack’s voorkeur uitgaat naar het schilderen van landschappen in alle facetten. Daarbij gebruikt en experimenteert hij met diverse stijlen.

Tegenwoordig legt hij zich vooral toe op het schilderen van mystieke landschappen. Deze zijn dikwijls expressief en impressief. Het scheppen van (atmo)sfeer vindt hij heel belangrijk. Dit komt vooral tot uiting in de luchten van zijn werk.

advertentie