Kunst en Kippensoep

advertentie

Barnie en Widar 008 - aquarel van Carina v.d. Spek

VAN EWIJCKSLUIS _ Vanaf 14 april exposeert  Carina van der Spek bij Kunst en Kippensoep. De opening is op 14 april om 15:00 en de expositie is dagelijks te bezichtigen tot 10 mei.

Carina van der Spek is geboren in Den Haag. Daarna verhuisde zij naar Eindhoven. Op 13 jarige leeftijd begon zij met tekenlessen op school, ze had in vrije expressie een duidelijk landelijk beeld neer gezet, met verdunde plakkaatverf zette ze het beeld zacht en sfeervol neer . Haar werk werd geselecteerd voor een kunstproject. Haar schilderij werd tentoongesteld in de kunstgalerij in het centrum.

In haar studietijd verhuisde Carina naar Amsterdam, waar ze naast haar werk en studie , op de Vrije Kunst Academie, lessen kreeg met verschillende materialen zoals krijt, inkt, houtskool en aquarelleren.

In 1977 verhuisde Carina naar Almere, waar ze samen met andere kunst enthousiastelingen  de V.S.A. Vrije Schildersclub Almere hebben opgericht. Ze trokken met een groep het polderland in. om te werken. Bij slecht weer hadden ze een ruimte in Doe Mere een ruimte waar we stilleven of personages schilderden..

In 1996 kwam ze weer terug in Brabant. In Veghel kreeg ze les in het atelier “De Schets” o.l.v Geert v/d Vorstenbosch en Jolanda van Doorn. Daar maakt ze groter werk, abstracte voelde beter. Personages met name werden uit verbeelding neergezet. In Frankrijk met de schildersweek vanuit “De Schets”zijn mooie natuurbeelden  te zien. Haar werken zijn voornamelijk met acrylverf  gemaakt. Onlangs zijn er kippen verkocht op kunstmarkten in Zandvoort en Nederweert.

De expositie vindt plaats in:

Pension van Ewijcksluis
Van Ewijckspad 1
1761 JN Van Ewijcksluis
tel: 0223-721500/06-29076955

www.ewijcksluis.nl

 

 

 

advertentie