Kunst en Kippensoep

advertentie

VAN EWIJCKSLUIS – Zondag 14 oktober is er weer Kunst en Kippensoep in Pension van Ewijcksluis om 15.00 uur. Deze keer met de kleurige schilderijen van Helga Timm uit Schoorl.

Na de opening met een hapje en een drankje, wordt er later op de middag de bekende kippensoep met een stokbroodje en kruidenboter geserveerd.

Kunstenares Helga Timm geniet met volle teugen van het leven. Met haar sprookjesachtige verschijning, alsof zij vanuit een schilderij tot leven is gekomen, voert zij ons mee in haar betoverende wereld, waar zuiver nog schoonheid in voorkomt.

Geboren en getogen in het kunstenaarsdorp Bergen raakte zij geïnspireerd door  de Bergensche School en wel met name door het werk van Jaap Mooy. Na een werkzaam leven besloot Helga haar verdere leven afwisselend in Spanje aan de Catalaanse kust en in Nederland door te brengen. In Spanje nam zij omstreeks 2010 palet en penseel op.  Ze wilde geheel en al haar eigen, persoonlijke zoektocht in de schilderkunst vinden en zo kunnen we haar omschrijven als een autodidact.

Het liefst schildert zij met olieverf op linnen. Haar stijl is duidelijk realistisch figuratief en haar onderwerpen vindt zij vaak in de schoonheid van het menselijk wezen, de natuur en voorwerpen, die haar aanspreken. Als échte natuurliefhebster schilderde ze vaak in de open lucht in de warme Catalaanse kuststreek. Nu, na vele bevlogen jaren in Spanje, heeft Helga zich definitief gevestigd in Schoorl en tegenwoordig brengt ze haar vrije tijd vaak door in lange wandelingen langs de Noordzeestranden, de duinen en de bossen met haar hond.

Tijdens die wandelingen borrelen er dikwijls nieuwe ideeën op en zal zij deze in de nabije toekomst weer vorm gaan geven op het witte doek. Zij durft het aan reeds nu een aantal van haar werken tentoon te stellen in Hotel Pension van Ewijcksluis.

Eén beroemd geworden uitspraak van haar binnen haar uitgebreide vrienden- kring luidt: “Maak van elke dag een feestje” en dat brengt ze zelf graag in praktijk. Helga hoopt dat ook de bezoekers van haar expositie zich even kunnen verplaatsen in haar “ mens, durf te leven” gevoel.

foto: Helga Timm

advertentie