Kunst en Kippensoep

advertentie

VAN EWIJCKSLUIS – Zondag 8 april om 15.00 uur is er weer Kunst en Kippensoep in Pension van Ewijcksluis. Deze keer met schilderijen van Saskia van de Berg-Jacobi uit Rhoden.

Wie is Saskia van den Berg-Jacobi.
Mijn naam is Saskia van den Berg-Jacobi. Iets over mijn schilderijen en mijn manier van werken. Eerst schilderde ik realistisch, daarna ben ik gaan abstraheren (gedeeltelijk loslaten van de werkelijkheid). Nu maak ik vaak abstract werk (expressie door impressie).

De laatste jaren verdiep ik mij in het maken van schilderijen waarbij het schilderij een geheel is en waarin niet een bepaald punt de aandacht krijgt. Daardoor lijkt het schilderij vaak een onderdeel van een groter geheel.  Mijn uitdaging is door middel van ritme en herhaling (vormen en kleurgebruik) van een zekere chaos een harmonieus geheel te maken. Zelf omschrijf ik het als harmonieuze chaos.

Vaak gebruik ik behalve verf andere materialen (b.v. foto’s, stof, gips, zand, touw) in mijn schilderijen. Door steeds laag over laag verf en andere materialen aan te brengen, gedeeltelijk weer weg te halen en weer iets anders toe te voegen, kom ik uiteindelijk op een punt waarop ik vind dat het een harmonieus geheel is. Dan pas is het voor mij af.
Ook geef ik schilderlessen aan jong en oud. In mijn lessen (kleine groepen van maximaal 8 personen) is er ruimte om individueel een onderwerp en techniek te kiezen, dat zorgt voor groei in de ontwikkeling van de creativiteit van de cursist is mijn mening.

Het geven van workshops vind ik elke keer een uitdaging: iedereen is creatief blijkt dan. Voor het aanvragen van informatie over workshops kunt u mailen naar: jvdb_roden@hotmail.com

Verdere info is te vinden op mijn website: www.saskiavandenberg-jacobi

advertentie