Kraamfeestje in het Rundveemuseum

advertentie

AARTSWOUD – Tijdens de eerste Open Stal Zondag van het winterseizoen wordt zondag 7 oktober een kraamfeestje gehouden. In het weiland van het Rundveemuseum heeft de Witrikkoe Rosa dinsdag een kuikalf geworpen. Het is een fraai gezond exemplaar die een zwart/grijze kleurvariant heeft. Moeder Rosa is een rode Witrik.

Het Rundveemuseum is heel blij met het kuikalfje. Dit houdt in dat er verder gefokt kan worden en hierdoor de kans op uitsterven van de vrij zeldzame soort kleiner is. Het stel is zeer fotogeniek dus een mooie kans om ze samen op de foto te zetten, en natuurlijk zullen de beschuit met muisjes niet ontbreken!

Ook is er zondag nog een laatste kans de expositie in de stal te bekijken. Het thema “Akkers en bijen, vogels en weiden” omvat heel veel informatie over de natuur in het omringende Westfriese land. Al veel bezoekers gingen voor en waren erg enthousiast. Zondagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur staan de deuren open en is ook Rosa met haar kalfje van de partij!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl
Foto: de Witrik koe met haar kuikalf (foto: Hanneke de Boer)

advertentie