Koninklijke onderscheiding voor Frank Smits

advertentie

Foto: Noordkopnieuws. Frank Smits neemt de felicitaties van burgemeester Rian van Dam in ontvangst

HIPPOLYTUSHOEF – Burgemeester Rian van Dam heeft een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitgereikt aan brandweerman Frank Smits van het korps West Wieringen.

De 59-jarige uit Westerland afkomstige Smits heeft zich al meer dan 31 jaar ingezet als vrijwilliger bij de brandweer en ontving daarom de onderscheiding.

In haar openingswoord vertelde Rian van Dam, die sinds kort de nieuwe burgemeester van Hollands Kroon is, dat dit haar eerste keer is dat zij een onderscheiding uitreikt. Waarop Frank onmiddellijk antwoorde dat dit ook zijn eerste keer is.

Van Dam haalde een paar leuke anekdotes erbij waarbij vooral opviel dat snelheid zijn geheime wapen was. Zij bedankte hem voor zijn jarenlange inzet voor de maatschappij en spelde hem de onderscheiding op.

Postcommandant Richard Boersen had verder nog enkele oorkondes voor Johan Wagemaker en Hayke Burghout (beiden 12 ½ jaar dienstverband) en Andre Bregman die al 25 jaar bij de brandweer is waarvan inmiddels de laatste tijd in Schagerbrug.

De zus van Frank, Karin Smits, had voor haar broer nog een leuke rapnummer ingestudeerd die met zijn allen werd gezongen.

V.l.n.r. Johan Wagemaker, Hayke Burghout, burgemeester van Dam, Frank Smits en vrouw en Andre Bregman

advertentie