Kom in de kas

advertentie

HOLLANDS KROON – Op 7 en 8 april 2018 kun je in 22 regio’s verspreid over Nederland een bezoekje brengen aan de kas. Op zaterdag 7 april openen gastvrije tuinders en ondernemers in de Agriport de deuren van de kassen.

De Agriport is het grootste glastuinbouwgebied met zeer grootschalige glasgroenteteelt. Niet alleen de grootte maakt het indrukwekkend maar ook de duurzame en milieuvriendelijke wijze waarop de lekkerste paprika’s worden geteeld. Agriport heeft een eigen energiebedrijf met een aardwarmtebron. In Wieringerwerf liggen de hortensiakwekerij van Kwekerij De Oosterkwel en de tulpenkwekerij van Bosbrtohers, twee sierteeltbedrijven van Sweetpoint. De tulpenkwekerij heeft een bijzonder teeltsysteem dat alleen in de Wieringermeer voorkomt. Het zijn dus drie verschillende bedrijven die niet te vergelijken zijn met elkaar dus bezoek ze allemaal. Overal is koffie en iets te eten te verkrijgen.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zien hoe het allemaal in zijn werking gaat en een goed beeld krijgen van de gehele tuinbouwsector. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 7 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf.

Meer info over ‘Kom In De Kas’ vind je hier.

Noordkop Radio - Uitzending Gemist

advertentie