Kolhorn is trots op Martien Jimmink (video)

advertentie

Foto: Rally Maniacs

KOLHORN – De vlag hangt uit in Kolhorn voor de 58-jarige motorcrosser Martien Jimmink. Hij reed als oudste Nederlandse deelnemer ooit de Dakar-rally uit. Gisteren finishte hij in Lima. Trotsheid overheerst in het dorp. “Super dat hij het gehaald heeft op die leeftijd.”

Het werk gaat gewoon door voor Johan Kistenmaker, een oude race-maat en volle neef van Martien Jimmink. Een glimlach gaat van oor tot oor: “Het is een topprestatie en we zijn erg trots op hem. Hij heeft het erg zwaar gehad, maar hij heeft zich er dapper doorheen geslagen.”

Lees ook: Na 35 jaar dromen haalt Martien Jimmink de finish van de Dakar Rally

Het dorp heeft vanaf het begin met Jimmink meegeleefd. “Het is een sensatie voor het dorp. Hij heeft een groot feest gegeven voordat hij wegging en we hebben hem met z’n allen gesponsord. Ik vind het heel knap op zijn leeftijd. Het is zijn laatste keer,” vertelt een van de dorpsgenoten.

Langs de Westfriesedijk hangt nog een vlag uit. Voor de verjaardag van de vrouw des huizes, maar ook voor Jimmink. “We zagen hem op tv op zo’n helling. Niet gedacht dat hij het zou halen, want het is een ontzettend pittige tocht, maar toch heeft hij het volbracht. Top.”

Morgen, eind van de middag, wordt Martien Jimmink feestelijk ontvangen in Kolhorn.

Een bijdrage van mediapartner NH Nieuws met een reportage van Jurgen van den Bos

advertentie