Knappe thuisoverwinning heren Tonegido

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Na de eerste overwinning in de tweede divisie vorige week moeste de handballers van Tonegido het zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd opnemen tegen DONAR uit Hengelo. De ploeg uit het oosten van het land had vorige week een ruime overwinning behaald dus Tonegido stond voor een serieuze krachtmeting.

Donar bleek inderdaad een heel goede ploeg, dus Tonegido wist wat hen te doen stond. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder. De scores vielen snel achter elkaar en na 12 minuten stond het 8-8. Pas toen wist Tonegido een gaatje te slaan maar groter dan twee punten werd het niet, tot vlak voor rust. Sietse Bakker die na een jaar afwezigheid weer terug was in het team maakte er 15-12 van. Tonegido vergat even te verdedigen en in een tijdspel situatie wist Donar de ruststand toch nog op 15-13 te brengen.

Tonegido kwam beter uit de kleedkamer dan de gasten want direct wisten de Wieringers vier keer te scoren. De verdediging van Donar had slecht vat op de uitstekend spelende Maikel Baars die maar liefst 11 doelpunten voor zijn rekening nam. Mede hierdoor groeide de marge naar 4 punten 19-15.

Steeds bleef het gaatje drie of vier punten. Tot aan de 30-26 was er weinig aan de hand maar Donar perste er nog een eindoffensief uit en verkleinde het gat tot één punt 30-29. Weer was het Baars die de ploeg op twee punten zette waarna de eindstand door de Hengelose ploeg op 31-30 werd bepaald.

Een goede overwinning, de tweede op rij, in een goed gevulde sporthal Wieringen geleid door twee prima scheidsrechters. Volgende week zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen Houten op het programma waarna midweeks op woensdag 17 oktober de eerste ronde van de beker gespeeld word. De uitwedstrijd begint om 19.30 in en tegen Volendam. Hopelijk word ook deze wedstrijd winnend afgesloten en loten de groenwitten vervolgens een thuiswedstrijd want de bekerwedstrijden in Hippolytushoef staan meestal garant voor een mooi avondje handbal.

advertentie