Knallende start voor tulpenkeurder Bram Klaver

advertentie

Foto: Tulpenkeuring Breezand

BREEZAND – Boven verwachting was de opkomst 93 deelnemers bij de eerste tulpenkeuring in Museum Oud Anna Paulowna. Één van de deelnemers, Bram Klaver had geen last van opstartproblemen. Hij werd winnaar met maar liefst 10 strafpunten. Bij de Agratechniek Senioren wist Aad van Zanten het juryoordeel het best te evenaren. Jesper Pijnacker won bij de Van Dooren Transport Junioren.

Het juryoordeel varieerde van 4 tot 8,5 strafpunten. De korte poten van de tulp Vampire werden met het cijfer 4 het laagst beoordeeld door de jury. In tegenstelling tot de poten van de tulpen Novi Sun en Powerplay, die scoorde beide een 8,5. Veel keurders waren niet alert bij het schrijven van de gele tulp Novi Sun. Door het aan elkaar te schrijven kregen zij een halve strafpunt.

Het was leuk om te zien dat een aantal nieuwe keurders de strijd aan durfden te gaan. In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse werd Bram Klaver eerste. Martijn Pijnacker (11 strafpunten) volgde op de tweede plaats en Piet Duineveld (12,5) op de derde plaats. Aad van Zanten won met 10,5 stafpunten de taart in de Agratechniek Senioren. Ron van Lierop en Frank Berbée deelden met 12 strafpunten de tweede plaats. Bij de Van Dooren Transport Junioren veroverde Jesper Pijnacker (13) de eerste plek. Saskia Klaver, Job Wijnker en Suus van Lierop deelden met 16 strafpunten de tweede plaats. Na de loting werd Saskia verrast met een worstenpakket. Bij de Rabobank triocompetitie waren twee teams nummer één: Fa. P.A.M. Klaver en Zn. bestaande uit Peter, Bram en Saskia Klaver en Team Ted bestaande uit Frank, Sophie en Linda Berbée.

Komend weekeinde is de tweede keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur. Bij het meedoen van zes keuringen valt de keuring met de meeste strafpunten af. Wanneer je afgelopen weekend  niet mee hebt gedaan, kan je nog steeds deelnemen voor een plekje in het totaal klassement. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

De complete uitslag vind je op de site van Tulpenkeuring Breezand.

advertentie