Klokkentoren er toch niet af

advertentie

Foto: Bouwbedrijf Hollands Kroon

HIPPOLYTUSHOEF – De Katholieke Kerk in Hippolytushoef wordt gerenoveerd. Het beeldbepalende kerkje was nodig aan een opknapbeurt toe en de aannemer is daar eind april mee begonnen.

De totale renovatie kosten zijn op €50.000 beraamd maar vorige week kwam er een kleine kink in de kabel. Bij het verwijderen van het hout op de torenspits kwam men houtrot tegen. Jarenlang hadden de weersinvloeden vrij spel en hebben de houtendraagconstructie aangetast.

Na overleg is er besloten om de klokkentoren eraf te halen en op de grond te restaureren. Hierbij was een extra bedrag van €14.000 mee gemoeid. Dinsdagmiddag is men toch nog een keer naar boven geweest om te kijken naar de werkzaamheden en toen is er toch besloten om alle werkzaamheden gewoon op het dak te doen en de spits er niet af te halen, dit scheelt ook weer in de kosten zegt bouwbegeleider Theo Glim.

Aanstaande zaterdag 25 mei krijgt de Katholieke Kerk een cheque uitgereikt om een deel van de kosten te dekken. Het geld is een overblijfsel van de actie van Het Glazenhuis Hippolytushoef die 4 jaar op het pleintje voor de kerk heeft gestaan. De uitreiking is zaterdagmiddag om 13.30 uur in de studio van RTV Noordkop en live te volgen op de radio.

 

advertentie