Kleindierenshow de Wieringerlandshow

advertentie

HIPPOYTUSHOEF – Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen houdt weer de jaarlijkse kleindierenshow voor de 23st keer. De show vindt plaats op 10 november in de manege van de Wironruiters aan de Lonjeweg 1 te Hippolytushoef.

“We zijn zeer verheugd dat er van de fokkers een fraai aantal van meer dan 500 dieren zijn te bezichtigen zoals hoenders, oorspronkelijke duiven, gedomesticeerde watervogels, sierduiven, kleine knagers, cavia’s en natuurlijk de konijnen,”

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd, zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Ook bepalen de keurmeesters de ereprijzen en vele andere prijzen voor elke diergroep en geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden.

Vergeet vooral niet lotjes te kopen voor de spectaculaire loterij. Waar je diverse mooie prijzen kan winnen en daarmee steun je de vereniging ook gelijk. De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers.

Verder is de tentoonstelling geopend voor publiek op: zaterdag 10 november 9.00 uur tot 16.30 uur Entreeprijs voor volwassen is € 2,00 en voor kinderen tot 16 jaar € 1,00 www.wieringerlandshow.nl

advertentie