Kleindieren in de Niedorphal

advertentie

Foto: Google Maps

WINKEL – In het weekeinde van 8  en 9 december zal  de Niedorphal in Winkel weer voor een deel gevuld zijn met een groot aantal vertegenwoordigers van de in Noord-Holland gehouden hoender- , watervogel-, duiven- en pelsdierenrassen en cavia’s. De Noord-Hollandse fokkers zenden dan hun beste dieren in om uit te maken wiens dier het kampioenschap in de verschillende diergroepen zal gaan behalen, nadat op eerdere tentoonstellingen al een voorselectie heeft plaatsgehad.

Dit jaar hebben de kleindierhouders uit de provincie toch weer een kleine 600 dieren ingeschreven  en  kunnen we een mooi aantal van circa 260 konijnen, 50 cavia’s,  125 hoenders, water- en  siervogels en  150 sierduiven laten zien.

Al deze dieren zullen zaterdag 8 december individueel aan een minutieus onderzoek worden onderworpen door vaklui, die zullen beoordelen of ze voldoen aan de kenmerken van het ras waartoe ze behoren, dit alles schriftelijk vastgelegd op de beoordelingskaart.

Op deze open keuring kunt U dit jaar voor het eerst als toeschouwer getuige zijn van dit proces!

De toppers op alle eigenschappen dingen mee naar het kampioenschap. De prijsuireiking  zal zondagmiddag 9 december 14.00 uur plaatshebben. Alleszins de moeite waard om, als U dierenliefhebber bent of interesse erin heeft, deze etalage van de in Noord-Holland gehouden kleindieren te bezoeken. Als U informatie wilt over een aspect van deze hobby is dit een uitstekende gelegenheid een ervaren persoon te raadplegen.

Voor de bezoekers die graag een gokje wagen is er een rijkgevulde Tombola opgetuigd en wie een gezellig avondje Bingo wil spelen kan zaterdagavond 8 december 20.00 uur zijn/haar hart ophalen in de kantine van de Niedorphal, waar onder leiding van Ruilof Linstra zal worden gespeeld om een speenvarken, of de waarde ervan als vleespakket. Daarnaast natuurlijk nog veel andere aantrekkelijke prijzen.

In de hal exposeert een aantal bekende en minder bekende kunstenaars uit de regio hun werken met als onderwerp  “Dier in de kunst ” deze dagen in de Niedorphal. Als extra zullen zaterdag  enkele kunstenaars ‘live’ in de tentoonstellingszaal aan het werk te zien zijn. Er is ook gelegenheid om kunstwerken aan te schaffen.

Tijdens de hele tentoonstelling zal er voor kinderen  gelegenheid zijn om lijfelijk met (geënte) konijnen in aanraking te komen in een speciaal daarvoor ingerichte hoek.

advertentie