Klassiek concert zondag 11 augustus 2019 in de Michaëlskerk

advertentie

Violiste Marie Stiller - foto: ©-Magnus-Maaß (www.thims.com)

OOSTERLAND – Voor de vierde zondag op rij komen er drie talentvolle musici naar de Michaëlskerk in Oosterland. Zij zullen op verschillende instrumenten het publiek trakteren op prachtige muziek. Aanstaande zondag op 11 augustus bent u van harte welkom! Aanvang 11.00 uur, kerkweg 22, Oosterland (NH).

Musici:
Mana Oguchi (piano), Marie Stiller (viool), Yidi Jiao (piano)

Componist(en):
Aleksandr Skrjabin, Camille Saint-Saëns, Frédéric Chopin, Fritz Kreisler, Ludwig van Beethoven

De Chinese pianiste Yidi Jiao (1996) zal in Oosterland voor de pauze gaan concerteren, zij begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze op de Shanghai middle school attached to Shanghai Conservatory 2007-2014 bij Christopher Zhong. Momenteel studeert zij aan de Manhattan School of Music, bachelor degree 2015 bij Marc Silverman. Zij volgt aanvullende lessen in de klas uitvoerend musicus bij Anton Nel, William Wolfram, Shai Wosner. Yidi ontving bij de Mieczyslaw Munz Scholarship Competition 2017 Honor prize. In 2017 was ze te beluisteren tijdens een belangrijk recital tijdens het Aspen Music Festival and School at Harris Concert Hall.

Na de pauze is het de beurt aan Marie Stiller en Mana Oguchi.

De Frans/Duitse violiste Marie Stiller (1999) begon op 4-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen ontving ze van Clotilde Münch. Vervolgens studeerde ze aan het Conservatoire a rayonnement regional de Toulouse (2009-2015) bij Irina Medvedeva. Momenteel studeert Marie aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover (bachelor 6th semester)(2015-tot nu) bij Krzysztof Wegrzyn. Aanvullende masterclasses volgde Marie bij Tatiana Samouïl, Suzanne Gessner en Krzystof Wegrzyn. In 2014 nam ze ook deel aan TIHMS en aan de Académie Musicale de Morges. Vorig jaar bracht ze werken van Joseph Haydn – Igor Stravinsky – Felix Mendelssohn Bartholdy ten gehore in het Sommerrefektorium Kloster Wienhausen. Ook speelde Marie een Viool en Orgel recital in de Kathedraal van Condom (Frankrijk).

De Japanse pianiste Mana Oguchi begon op 3-jarige leeftijd met pianospelen. In 2007 studeerde ze af aan de Tokyo University of Fine Arts and Music bij Prof. Kei Itoh. Waarna ze haar studie vervolgde aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover (HMTMH) bij Prof. Karl-Heinz Kammerling en haar ‘Artistic Education’ diploma behaalde in 2009. Sinds 2013 is Mana werkzaam als lector aan de HMTMH. Mana wordt zeer gewaardeerd, zowel als solist en als kamermusicus en trad op in Japan en door heel Europa.

Meer informatie over het programma zie: tihms.com en zininoosterland.nl

Kaarten zijn online te verkrijgen via de website: tihms.com  en verkrijgbaar in de kerk voor aanvang van het concert. Let op! U kunt in de kerk niet per pin betalen.

Normaal € 18,00

Begunstiger TIHMS € 15,00

CJP/Jongeren tot 30 jaar € 9,00   Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang

 

advertentie