Kitesurf event Hoek tot Helder zamelt 93.506 euro in voor de Hartstichting

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

DEN HELDER – Afgelopen zaterdag 19 augustus hebben 100 goed getrainde kitesurfers deelgenomen aan de 2de editie van hét kitesurf event ‘Hoek tot Helder’. De organisator Kite 4 Charity is een stichting die zich inzet om geld op te halen voor de Hartstichting.

Met deze 130 km lange ultramarathon van Hoek van Holland tot Den Helder zamelden zij maar liefst 93.506 euro in voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Martijn van Dijk, Stichting Kite 4 Charity: “De eerste kitesurf ultramarathon Hoek tot Helder in 2016 was al een groot succes, maar deze editie heeft alle verwachtingen overtroffen! Het begon al met de kaartverkoop begin mei. Binnen zes uur waren alle 100 startbewijzen vergeven. Daarnaast hebben de deelnemers niet alleen een geweldige prestatie op het water verricht afgelopen weekend, ook hebben zij vooraf alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting.

Dit heeft geresulteerd in het verdubbelen van de totaalopbrengst van 2016. Mega trots ben ik op onze kitesurfhelden! De weersomstandigheden waren gelukkig perfect. Verder werden onze sportieve kitesurfers door een hoge opkomst van enthousiast publiek aangemoedigd. Het was een flinke tocht die afgelegd moest worden, maar gelukkig is iedereen ongedeerd gebleven en kunnen we met trots zeggen dat van de 100 deelnemers er 95 de finish hebben gehaald.

Wij kijken nu al uit naar de 3de editie in 2018!” Chris van Stichting Kite 4 Charity vult aan: “Het was schitterend om te zien dat er dit jaar zoveel deelnemers mee deden die met een speciaal iemand in gedachte de klotsende Noordzee trotseerden.” Toine van Stichting Kite 4 Charity: “Dit jaar waren er slechts 6 stoere vrouwen onder de deelnemers, die allen de finish hebben gehaald. Hopelijk zijn zij een mooi voorbeeld voor andere kitesurfsters om zich volgend jaar ook aan te melden voor Hoek tot Helder.”

De Hartstichting gelooft dat je met signaalstofjes in het bloed elke hart- en vaatziekte op het spoor kunt komen. Onderzoek naar signaalstofjes gaat hartinfarcten voorkomen. Het moet leiden tot nieuwe tests waarmee je kunt ontdekken of je een hoog risico loopt. Als je dat weet, kun je op tijd een behandeling krijgen en zo een hartinfarct vóór zijn. Daarnaast zoeken we naar andere oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te ontdekken. Zo houden we het hart sterk en voorkomen we dat iemand levenslang hartpatiënt wordt.

De kitesurfmarathon van Hoek van Holland tot Den Helder beslaat in totaal 130 km aan gure en klotsende Noordzee. Het is een volle dag op zee langs Nederlands meest iconische stranden: Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en als eindstop Den Helder.

Meer informatie is te vinden op www.hoektothelder.nl

advertentie