Kinderopvang Hollands Kroon koopt boerderij in Hippolytushoef

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF -Landelijk in het dorp, dat is de visie van Kinderopvang Hollands Kroon. Geheel passend bij deze visie heeft de kinderopvangorganisatie een boerderij aangekocht, tegenover de locatie van de nieuwe brede school in Hippolytushoef, die naar verwachting aan het begin van het schooljaar 2020-2021 in gebruik zal worden genomen.

“Zodra de locatie van de brede school bekend werd gemaakt zijn wij gaan nadenken over onze locatie in Hippolytushoef”, zegt Siem Delver, directeur van Kinderopvang Hollands Kroon. “Onze oorspronkelijke bedoeling was het bouwen van een kindercentrum op het terrein van de nieuwe brede school. Toen het pand van de buurman te koop kwam hoefden wij echter niet lang na te denken.

Wij geloven erin kinderen op te vangen op locaties die passen bij de prachtige landelijke omgeving waar wij wonen, met de 3.500m2 ruimte op- en rond de boerderij hebben we meer dan voldoende ruimte om dat te bewerkstelligen. Het past helemaal bij onze werkwijze waarin wij elke dag met de kinderen buitenspelen en het ontzettend leuk vinden om ze zelf de wereld te laten ontdekken. Door in de lente de lammetjes op de opvang de fles te geven, of door de uitstapjes die we maken naar ‘t wad of het bos. De nieuwe locatie past hier perfect bij. In de tuin staan fruitbomen, lopen kippen en schaapjes en er is voldoende ruimte om te rennen en te spelen.” 

De nieuwe boerderij zal eerst een grondige verbouwing ondergaan voordat de opvang naar het nieuwe adres verhuist. “Vooralsnog zijn we in gesprek met een architect om de plannen uit te werken. Op de boerderij komt in ieder geval het kinderdagverblijf en naar alle waarschijnlijkheid ook de bso. In de brede school wordt de peuterschool gevestigd. Zo bieden wij ze een vertrouwde omgeving van waaruit zij makkelijk de stap naar  school kunnen maken.  Letterlijk dus een hele kleine stap naar het grote avontuur. Al met al kijken we enorm uit naar de nieuwe locatie, net  als de kinderen, die er vorige week al een kijkje hebben genomen”, besluit Delver.

Op www.kinderopvanghollandskroon.nl/boerderij is meer informatie te vinden over de nieuwe locatie en zullen regelmatig updates te vinden zijn over de plannen.

Foto: aangeleverd

advertentie