Kerstconcert in de Michaëlskerk

advertentie

OOSTERLAND – Op zaterdagmiddag 16 december wordt in de Michaëlskerk een kerstconcert uitgevoerd door Vocaal Ensemble Tout Venant uit Haarlem. Tout Venant gaf al eerder concerten in dit sfeervolle 12e eeuwse kerkje in 2013 en 2014.

Tout Venant, opgericht in 2010, bestaat uit 14 geschoolde zangers, afkomstig uit diverse Haarlemse koren. Zowel in Nederland als daarbuiten worden de concerten door dit kamerkoor zeer gewaardeerd. In Antwerpen trad het koor in 2015 op in het kader van het Belgische Oude Muziekfestival. Met kamerkoor Duodektet werden in 2013, 2015 en 2017 reizen naar Engeland ondernomen om onder leiding van Christiaan Winter de Evensongs en Anglicaanse Missen te verzorgen in de kathedralen van Peterborough, Ely, St. Albans en Exeter.

In dit kerstconcert kunt u genieten van een afwisselend programma met werken van onder meer Sweelinck, Poulenc, Howells, Britten, Whitacre en Vaughan Williams. Daarnaast zult u worden verrast door de compositie ‘La Negrina’ van Mateo Flecha, een Spaanse componist uit de vroege Renaissance.

 Aanvang van het concert: 16:00 uur. Toegang: 10 euro. Kinderen tot 16 jaar gratis.

advertentie