Kerst voor de kinderen met kinderkoor “Eigenwijs” in de Cultuurschuur

advertentie

Zondag 18 december wordt er om 15.00 uur voor en door kinderen in de theaterzaal van de Cultuurschuur te Wieringerwerf een prachtige kerstvoorstelling gehouden.
Rondom het kinderkoor “Eigenwijs” is een muzikaal en beeldend programma samengesteld met het verhaal van Kerstmis als leidraad.

Kinderkoor “Eigenwijs” bestaat binnenkort twaalf en een half jaar. Reden voor oprichtster en dirigente Annelize Bouma om eens extra verrassend uit te pakken,  bijgestaan door haar vaste organist Jocelyn Bruin – Reijers. Voor deze gelegenheid is de begeleidingsband uitgebreid met Karin van Wieren, Jeanette en Jana van Vilsteren en Ronald Reijers.

Twee gastsolisten zijn aan het koor toegevoegd; Wesley Lont en Roos Zuidema. Beiden straalden al meerdere malen in uitvoeringen van Thalia en beschikken over prachtige stemmen waarmee zij het kinderkoor, bestaande uit jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar vocaal ondersteunen.

Het kerstverhaal rond de geboorte van Jezus wordt verteld door niemand minder dan Frits Westerkamp; wethouder in de Gemeente Hollands Kroon. Hij draagt uitvoeringen als deze een warm hart toe en was graag bereid om zijn medewerking te verlenen, vooral omdat de jeugd zo’n centrale rol speelt.

Want voor het spel figureren een dertien tal kinderen die op bijzondere wijze het kerstverhaal uitbeelden. Met gebruikmaking van hedendaagse technieken op de achtergrond, zal het kerstverhaal voor jong en oud op aandoenlijke wijze door hen tot leven gebracht worden en samen met verteller  Westerkamp,  liederen van koor, solisten en begeleiding een fraai geheel vormen.

Onder regie van Roelie Schiere wordt er enthousiast geoefend om er een onvergetelijke voorstelling van te maken. Een hele uitdaging voor de spelertjes waarvan de jongsten nog in de kleuterleeftijd zijn.

De organisatie is in handen van de Culturele Raad Wieringermeer en kaarten zijn dan ook te reserveren via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl  of telefonisch bij Roelie Schiere 0227 58 1781. Indien voorradig kunnen kaarten aan de zaal verkregen worden.

De aanvang op zondagmiddag 18 december is 15.00 uur in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf en de entree bedraagt € 5,00.

Zie ook www.cultureleraad-wieringermeer.nl

 

advertentie