Kermis Zijdewind komt er aan

advertentie

ZIJDEWIND – Volgende week zaterdag 9 september is het feest in Zijdewind! De jaarlijkse kermis zit ook jaar weer vol met activiteiten.

Op Zaterdag 9 September is er om 17:30 Voetvolley- & Volleybaltoernooi. En voor de zondag morgen is er de Kerkdienst in de Kermistent. 

Na de kerkdienst rond 11:00uur  is het tijd voor de jaarlijkse mountainbikewedstrijden geroganiseerd door ATB Zijdewind, dit jaar viert ATB Zijdewind haar twintigste jubileum. Om dit te vieren zal in iedere categorie een premie van € 20,- te verdienen zijn voor de twintigste plek.

Traditioneel zullen de renners de dijk langs de ringvaart en inmiddels bekende bruggen over de vaart meerdere keren moeten bedwingen. Het parcours voert de renners verder weer over de spectaculaire springschans over de rotonde en door het strand van natuurzwembad ’t Petje. De renners rijden uiteraard weer door de feesttent op het kermisterrein om zodoende de kermissfeer op te snuiven. De start van de wedstrijden bevindt zich net als voorgaande jaren achter de kermistent.

Dit jaar zullen er een paar kleine parcourswijzigingen zijn ten opzichte van voorgaande jaren. De Zandweg, de straat vanaf de rotonde in Zijdewind tot aan de kermistent, is in het parcours opgenomen. De finishlocatie is daarmee een honderdtal meters verplaatst van de camping naar de Zandweg. Hiermee zal de finish nog dichter bij het kermisterrein plaatsvinden en beter toegankelijk zijn voor publiek. Inschrijven voor de mountainbikewedstrijden gaat u naar de website van atbzijdewind.nl/inschrijven

Katknuppelen.
Na dit fietsevent gaat het op de kermis om 16:00 door met het traditionele katknuppelen voor zowel dames en heren en jongens en meiden.

Verder staan er voor de maandag vanaf 13.00 nog kegelen voor dames en dinsdag de bijzonder spectaculaire waterfeesten op het programma van de Kermis Zijdewind.

Het laatste kermis nieuws lees je via de facebook pagina van Kermis Zijdewind.

 

advertentie