Kermis in Hippolytushoef afgeblazen (video)

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

HIPPOLYTUSHOEF – Er is een einde gekomen aan een jarenlange traditie in het centrum van Hippolytushoef. Voor het eerst zal er tijdens de festiviteiten in het dorp geen kermis aanwezig zijn.

In eerste instantie heeft de gemeente geen toestemming gegeven om de botswagens op de vertrouwde plek op het Kerkplein te zetten. Dit in verband met de brandveiligheid. De attractie zou te dicht op de winkelpanden staan.

Eigenaar Jonker was het hier niet mee eens en heeft geprobeerd om via de rechter alsnog zijn gelijk te krijgen en de botswagens op dezelfde plek neer te zetten. Maar de rechter gaf de gemeente gelijk en de botswagens mogen niet meer op die plek staan.

De gemeente heeft nog wel andere plaatsen aangewezen, maar hier heeft men volgens Jonker niet voldoende ruimte. Volgens de andere exploitanten heeft het geen nut om nu te komen, want een kermis zonder de vertrouwde botswagens is eigenlijk geen echte kermis.

De loop zou er dan uit zijn en er zullen veel minder bezoekers op af komen, hetgeen uiteraard weer een verliespost is voor de andere attracties.

Dus de komende dagen zal het centrum van Hippolytushoef zonder kermis een heel ander aanzien hebben. Uiteraard gaan de andere festiviteiten wel gewoon door. De kroegen zijn open, muziek draait en bakker Bellis gaat gewoon weer zijn overheerlijke tulen bakken.

Zie ook vorig bericht op NoordkopNieuws.

Wordt Vervolgt!

Noordkop Nieuws Video | Noordkop Televisie

Facebook Comment

advertentie