JVC stopt goede reeks van matig en slordig Succes

advertentie

JULIANADORP – In een van twee kanten zeer matig duel, heeft JVC de goede reeks van Succes een halt toe geroepen. De Julianadorpers counterde zich naar een 2-0 zege. Aanspraak op een punt of meer mocht de formatie van Wouter Rood ook niet maken daarvoor was het spel deze zonnige middag veel te slordig.

Hielden de twee ploegen enkele weken geleden elkaar nog in evenwicht op een veld waar de wind een belangrijke rol speelde (0-0), dit keer was het de thuisclub die aan het langste eind trok. Niet dat JVC zo veel beter was maar meer omdat de gasten zich lelijk in de eigen voet schoten. Vele hoopgevende aanvallen werden namelijk in een vroeg stadium in de kiem gesmoord door en gebrek aan een goede eindpass. Echte scoringskansen waren deze middag dan ook schaars.

Trainer Wouter Rood wond er ook geen doekjes om dat de nederlaag terecht was. ‘Eigenlijk vond ik dat geen van beide teams aanspraak mocht maken op de overwinning in dit povere duel. Ik kan alleen voor ons team spreken en die geleverde prestatie was gewoon niet goed genoeg vandaag.’ Op de vraag waar het dan precies mis ging was de oefenmeester duidelijk. ‘Als we in onze normale doen waren geweest konden we dit elftal pijn doen maar de slordigheden en het gebrek aan een juiste eindpass was zo schrijnend dat het bijna nooit echt gevaarlijk werd voor het JVC doel.’

Succes trad aan zonder de geblesseerde Martijn Lont. Freek de Kort was zijn vervanger. Verder hield de trainer Jop van den Esschert en Toine Bugel uit voorzorg aanvankelijk aan de kant omdat beide blessuregevoelig op kunstgras zijn. Desondanks hadden de gasten wel het veldoverwicht in het eerste kwart van de wedstrijd. Echter de eerste de beste counter was het aan de andere kant raak (1-0)

Tegenslag
Vanaf dat moment werd het spel van Succes nog slordiger. Ook in het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld niet. Het team nam achterin wel meer risico om de gelijkmaker te forceren maar kreeg al gauw een tegenslag te verwerken. Wonne van Bekkum kreeg een ongelukkige maar terechte rode kaart toen hij een doorgebroken JVC speler zeer onfortuinlijk op de hakken trapte. De volgende domper volgde kort daarna. Opnieuw uit een counter verdubbelde de thuisclub de score. En zo haalde JVC een maximaal resultaat uit de weinige mogelijkheden die het kreeg.

Trainer Rood wilde niet al teveel conclusies verbinden aan het matige spel van zijn elftal. ‘Dat bijna niemand zijn normale vorm behaalde, mede door het kunstgras waar sommige spelers niet graag op spelen, mag duidelijk zijn. Gezien een eventuele nacompetitie plek is er echter nog geen man overboord.’ Maar dat het beter moet, daar is de oefenmeester zich zeker van bewust. ‘Laten we hopen dat dit een incident was. Met een nagenoeg fitte selectie (Bart de Kleine sluit na en lange blessure volgende week ook weer aan) kunnen we nog zeker een rol spelen. Maar dan moet het inderdaad beter dan vandaag. En het is aan het team om dat al volgende week tegen Schagen te laten zien.

Verslag: Klaas Jan Klein

advertentie