JuRo Unirek/VZV zet zegereeks voort

advertentie

Foto: Th Moras. Topscorer Florance Kos scoort hier op miraculeuze wijze de laatste van haar zeven treffers.

’T VELD – JuRo Unirek/VZV heeft ook de thuiswedstrijd tegen Boer’n Trots Kaas/DSVD gewonnen met 35-25 en duidelijk revanche genomen op de teleurstellende wedstrijd eerder dit seizoen in Deuringen.

Na wat kansen over en weer opende DSVD de score, meteen gevolgd door de gelijkmaker van Djazzmin Trabelsi. In de beginfase kon VZV de draai nog niet erg vinden maar nadat Jane Kramer in de 4e minuut de 2-2 had gescoord begon het team van Rolf Schulte beter te draaien en een voorsprong te nemen.

Halverwege de eerste helft had de thuisploeg het team van trainer/coach Jildou Bijkstra & Olga ten Hoeve feitelijk al verslagen. In hoog tempo werd DSVD aan de kant gezet, met snelle aanvallen waarvan de ene aanval soms nog mooier werd uitgevoerd dan de andere werd het verschil opgevoerd naar 11-4.

Het weer talrijk aanwezige publiek genoot met volle teugen en met nog 5 minuten te gaan was het verschil zelfs tien doelpunten 17-7 waar alle speelster hun aandeel in hadden geleverd. Het laatste doelpunt voor het rustsignaal van de goed en onopvallende scheidsrechters Ruijter en van der Linden was voor VZV gescoord door Maud Kruijer. Ruststand 19-8.

De tweede helft was dan wel niet zo spectaculair als het eerste bedrijf waar keepster Amber Zomerdijk haar klasse toonde en de wedstrijd het aanzien meer dan waard bleef. Alle speelsters pakten hun speelminuten waarvan de meesten ook tot een doelpunt wisten te komen. Einduitslag 35-25.

Het verschil van tien doelpunten bleef in tact net als in de vorige twee thuiswedstrijden tegen Foreholte en Borhave. Door deze overwinning is JuRo Unirek/VZV gestegen van de vijfde naar de vierde plaats wat van belang kan zijn bij het verloop van de gewijzigde nacompetitie in de kampioenspoule. Met nog vier wedstrijden te gaan zou deze vierde plaats zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Doelpunten: Florance Kos 7, Jane Kramer 6, Maud Kruijer 5, Lisanne Kolken 5, Esma Staal 3, Lotte Prak 3, Djazzmin Trabelsi 3, Roos de Vries 2, Kim Jimmink 1.

Aanstaande zaterdag 2 februari speelt JuRo Unirek/VZV Ds1. de uitwedstrijd tegen Morrenhof Jansen/Dalfsen Ds1. Aanvang 19.00 uur. Supporters zijn ook welkom om met de bus mee naar Dalfsen te gaan.

Zaterdag 9 februari speelt VZV Ds1. de thuiswedstrijd en derby tegen SEW aanvang 20.45 uur Sporthal ’t Zijveld.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie