JuRo Unirek/VZV verslaat ook Borhave

advertentie

Foto:Patrick Hogervorst. Esma Staal haalt vernietigend uit terwijl topscore Maud Kruijer links nr. 4 het schot onhoudbaar in het net achter de Borhave keepster ziet ploffen.

’T VELD – JuRo Unirek/VZV heeft ook tegen Borhave een ruime overwinning in de wacht gesleept. Met 31-21 werd ook deze thuiswedstrijd in Sporthal ’t Zijveld in het voordeel van de thuisploeg beslist.

VZV begon de wedstrijd met een onhoudbaar schot van Jane Kramer tegen de paal, waarna Borhave in de tegenaanval het net achter de weer uitstekend op dreef zijnde VZV keepster Amber Zomerdijk wel wist te vinden 0-1.

Het werd zeker in de eerste 15 minuten van dit zeer aantrekkelijke duel een gelijk opgaande wedstrijd waar de dekking bij de thuisploeg te veel ruimte aan hun tegenstander bood. Waar een aanval van Borhave met een onhoudbaar lobje op de lat belande wist Djazzmin Trabelsi na een uitstekende redding van Amber Zomerdijk de break out met een subtiel lobje wel te verzilveren.

Om en om werd er gescoord waar VZV wel steeds een minieme voorsprong in handen hield omdat Lisanne Kolken en Maud Kruijer hun kansen wel wisten om te zetten in doelpunten. VZV had inmiddels de dekking goed op orde waar Amber Zomerdijk haar doel met verve verdedigde en het team van trainer/coach Rolf Schulte door de goed op schot zijnde Maud Kruijer een 12-7 voorsprong bewerkstelligden. Twee prima treffers van Lotte Prak aan het einde van het eerste bedrijf zorgde voor 14-9 maar Borhave scoorde zowaar in de zoemer nog een keer tegen.

De thuisploeg kwam na rust meteen goed uit de startblokken en had na 5 minuten door treffers van Lotte Prak 2x, Djazzmin Trabelsi en Maud Kruijer een ruime marge opgebouwd tot 18-11. Na een terechte tijdstraf voor Borhave van het prima fluiten de scheidsrechters Duo G Broekhuizen en S. Borregana-Huiskens liep VZV steeds verder uit en halverwege de boeiende tweede helft wist VZV zich verzekerd van weer een overwinning in de vertrouwde thuishal ’t Zijveld.

Jane Kramer, Djazzmin Trabelsi en 2x Florrance Kos een penalty stop van Amber en een fraaie score van Esma Staal hielden de voorsprong intact 23-17. Borhave probeerde de stand met veel inzet nog een beter aanzien te geven en scoorde 2x waarvan een strafworp de stand op 23-19 bracht. Esma Staal 2x, Lotte Prak Lisa Vlug en 2x Albertina Abube maakte aan die illusie een einde 30-21, nadat Isa De Bruine de plaats onder de lat verdienstelijk had overgenomen van Amber Zomerdijk.
Met drie miraculeuze reddingen van Ilsa de Bruine waarvan een gestopte strafworp en een laatste doelpunt van Kim Jimmink was de 31-21 winst verdiend voor VZV.

Doelpunten: Maud Kruijer 6, Lotte Prak 6, Lisanne Kolken 4, Djazzmin Trabelsi 4, Esma Staal 3, Albertine Abube 2, Jane Kramer 2, Florance Kos 2, Lisa Vlug 1, Kim Jimmink 1.

Zaterdag 26 janurai weer een thuiswedstrijd in Sporthal ’t Zijveld: JuRo Unirek/VZV Ds1. – Boer’n Trots Kaas/DSVD Ds1. Aanvang 20.45 uur.

Verslag: Theo Moras

advertentie