JuRo Unirek/VZV verliest in slotfase van Quintus

advertentie

Foto: Patrick Hogervorst. Lotte Prak scoorde 4 treffers bij haar com-back van een blessure

VZV en Quintus waren lange tijd aan elkaar gewaagt maar in de slotfase moest VZV toch de overwinning aan hun tegenstander laten. Quintus staat momenteel op de tweede plaats en zijn na VOC ook zeker titel kandidaat.

In het begin van de wedstrijd had VZV steeds een minieme voorsprong die na 10 minuten teniet werd gedaan 4-5. Halverwege de eerste helft bij de stand 7-9 kwam Lotte Prak na herstel van een blessure in het veld en wist zelfs vier keer te scoren.

Keepster Amber Zomerdijk verrichte uitstekend reddingen en gooide diverse breaks op maat waardoor de thuisploeg bij rust zelfs door twee doelpunten van Lotte Prak kon gaan rusten.
Ruststand 16-15.

De tweede helft begon met twee prima reddingen van Amber Zomerdijk waarna Quintus de achterstand ongedaan wist te maken. Door treffers van Maud Kruijer, Lisanne Kolken en Aniek Janssen met een gestopte strafworp door Amber was de stand 19-17 voor VZV.

Halverwege het tweede bedrijf namen de gasten de touwtjes steeds meer in handen en kwam het team van Rolf Schulte krachten te kort om nog een keer aan te haken. Het team van trainer/coach Rene Zwinkels maakte hun hogere klassering dan ook waar, en liep van 20 -22 door Djazzmin Trabelsi naar een 22-29 overwinning.

Het verschil tussen beide teams was wel beduidend kleiner geworden, maar Quintus dat in de aanval Amy Oostveen inbracht en veel van afstand scoorde wist toch in de slotfase nog deze ruime overwinning te behalen.

Doelpunten: Lisanne Kolken 5, Lotte Prak 4, Djazzmin Trabelsi 3,Aniek Janssen 2, Nada Blokker 2, Esma Staal 2, Maud Kruijer 2, Jane Kramer 1, Florance Kos 1.

De volgende thuiswedstrijd is 12-1-2019: JuRo Unirek/VZV – Foreholte Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.45 uur. TENZIJ de uitgestelde wedstrijd tegen OTTO Work Force/VOC eerder word vastgesteld.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie