Jur voetbalt ‘gewoon’ met zijn leeftijdsgenootjes

advertentie

Foto: Uniek Sporten

HIPPOLYTUSHOEF – Jur (11) voetbalt al vijf jaar lang bij voetbalvereniging Succes in Hippolytushoef. Met zijn teamgenoten uit het JO11-2 team staat hij momenteel op de tweede plek in de competitie van de vijfde klasse. “Het wordt nog best spannend de komende tijd”, vertelt hij.

De aankomende weken draait het immers om de prijzen voor de voetballers van VV Succes. Wekelijks traint Jur twee keer per week met zijn ploeggenoten uit Hippolytushoef. Op zaterdag spelen ze een wedstrijd.

Gewoon meedoen
Jur begon op zijn zesde met voetbal, puur omdat hij het leuk vond om met de bal te spelen. Dat doet hij, ondanks zijn beperking, ‘gewoon’ in het reguliere team van VV Succes. “Ik kan gewoon goed meedoen met het voetballen, dus ik zit niet bij een aparte voetbalvereniging. Soms zou ik wel eens sneller willen rennen maar meestal hou ik iedereen wel bij”, vertelt hij.

Jur werd geboren met fibula aplasie, een aanlegstoornis van het been. Hij mist daardoor het kuitbeen van zijn rechterbeen en het scheenbeen is verkort. Toen hij dertien maanden oud was is zijn voet geamputeerd en zijn scheenbeen rechtgezet.

Sneller rennen
Twee maanden na de operatie leerde hij voor het eerst lopen met een onderbeenprothese. “Ik heb een hele goede voet aan mijn prothese waar veel vering in zit dus kan ik ook sneller rennen dan met een normale prothesevoet”, legt hij uit.

Zijn beperking ziet hij wat dat betreft ook niet als een probleem tijdens het sporten. “Ik vind het vooral heel belangrijk dat ik er plezier in heb. Maar stiekem wil ik ook wel graag winnen. Ik kan namelijk niet zo goed tegen mijn verlies”, lacht hij.

Bron: Uniek Sporten

advertentie