Juiste ingrediënten voor een internationale maaltijd

advertentie

WIERINGERWERF – Zaterdagmiddag 4 november was ‘het Kompas’ te Wieringerwerf de plek waar de ontmoetingsmiddag tussen polderbewoners en vluchtelingen(gezinnen) plaatsvond. Het was een bijzondere middag omdat er dit keer met elkaar gegeten werd.

Veel deelnemers aan de maaltijd hadden zelf een bijdrage geleverd door iets te koken. Hierdoor werd het een internationale maaltijd in de vorm van een buffet met gerechten uit onder andere Eritrea, Syrië en Afghanistan.  Maar ook Koerdische lekkernijen en producten uit de Hollandse keuken ontbraken niet. Er werd uitgebreid geproefd en de hapjes leverden veel gespreksstof op.

Met een opkomst van ruim zeventig mensen was het een goed bezochte middag. Naast vele bekende gezichten waren er dit keer ook weer nieuwe deelnemers. Een middag waarin banden onderling aangehaald en waardevolle contacten gelegd werden.  Kortom het samen organiseren, koken en eten van een maaltijd waren dé juiste ingrediënten voor deze mooie middag.

De organisatoren, afkomstig uit de diverse kerken van de Wieringermeer en Stichting Present, waren blij met de mensen van ‘het Kompas’ voor het ter beschikking stellen van de ruimte en het gebruik van de keuken.

De volgende bijeenkomst van polderbewoners en migranten is zaterdag 2 december in de Schakel te Slootdorp waar Sinterklaas het middelpunt zal zijn. Wederom is iedereen die zich betrokken voelt van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Paulien Deijkers e-mail:  deijkers@quicknet.nl.
Meer info over het werk van Present  www.stichtingpresent.nl/hollandskroon

advertentie