Jubilarissen bij Vrouwen van Nu Wieringen

advertentie

De jubilarissen. Foto: aangeleverd

HIPPOLYTUSHOEF – De jaarvergadering van Vrouwen van Nu Wieringen verliep vlot. Voorzitter Grietje Halfweeg-Tijsen opende met een aantal mededelingen, zo kan de afdeling inhaken op het nieuwe landelijke manifest Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid waarin onder andere wordt ingegaan op de fysieke en mentale veiligheid in de opvanginstellingen en de juridische borging van de zelfstandigheid van vrouwelijke vluchtelingen.

Onder het thema ‘Verbloemd’ treden de textielbeoefenaars van de afdeling naar buiten. Het werk is te zien tijdens de provinciale Textielkunst tentoonstelling, deze wordt gehouden op 5,6 en 7 april in Schoorl. Omdat er een grote verbouwing van het zorgcentrum Noorderlicht op stapel staat, moest er gekozen worden voor een nieuwe locatie. De vrouwen stemden unaniem in met Mieke’s Eten en Drinken in Hippolytushoef. Verder werd het financiële en jaarverslag goedgekeurd en was er aandacht voor de vernieuwde privacywetgeving.

Speciale aandacht was er voor de drie jubilarissen Gurie Bakker-Gildemeijer, Gre Schutte en Gre Lont-Verschoor, zij ontvingen een prachtige bos bloemen en een uniek aandenken, in de vorm van een glazen tulp. De vrouwen waren het afgelopen jaar 50 jaar lid van Vrouwen van Nu.

Na de pauze vertelde Jan Rotgans van Westerland over zijn loopbaan in de visserij en muziek. Het trio Wie heb ’t bestaande uit John Numeijer (piano), Jan Rotgans (contrabas en accordeon) en Nel van Beekum (zang) sloot de jaarvergadering af. Meer weten? www.vrouwenvannu.nl/wieringen

advertentie