JP volgt cursus tot beoordelaar van de E-learning Journalistieke Vaardigheden bij de OLON.

advertentie

Vandaag was de eerste NLPO cursus tot beoordelaar van de E-learning Journalistieke Vaardigheden bij de OLON. Voor RTV Noordkop neemt JP Meijer deel aan de cursus. JP kan na het volgen van deze cursus de andere medewerkers bijstaan in de E-learning die voor alle medewerkers van lokale omroepen beschikbaar wordt.

Deze e-learning “Journalistieke basis” bestaat uit zes losse modules met vragen en opdrachten die op een willekeurige plaats en tijd kunnen worden gemaakt. In deze digitale training leren omroepmedewerkers de basis principes van de journalistiek zoals het belang van een goede lokale nieuwsvoorziening, de 5 w’s, de nieuwsladder, hoor- en wederhoor, invalshoeken kiezen en een kritische houding.

De individuele opdrachten worden per module nagekeken en er wordt feedback gegeven op de gemaakte opdrachten. Cursisten die alle modules met goed gevolg doorlopen ontvangen een certificaat.

De NLPO is er trots op dat deze e-learning ontwikkeld is omdat het voorziet in een behoefte. Alle (vrijwillige) medewerkers van alle lokale omroepen krijgen zo een gedegen journalistieke basis wat natuurlijk ten goede komt aan de kwaliteit van de journalistiek van de publieke lokale omroepsector.

Iedere module wordt afgesloten met een verwerkingstoets die beoordeeld moet worden. Om deze
e-learning daadwerkelijk aan alle lokale omroepmedewerkers gratis aan te kunnen bieden is het noodzakelijk dat de feedback op de gemaakte verwerkingstoetsen binnen de omroep zelf gegeven kan worden.
Daarom worden vanaf januari 2017 gratis eendaagse klassikale trainingen gegeven voor eindredacteuren/leidinggevenden van lokale omroepen waardoor zij in staat zijn zelf deze beoordeling voor hun rekening te nemen. Voor de lokale omroep van Hollands Kroon, RTV Noordkop, doet JP Meijer (bekend van de radioprogramma’s NightFall, Audire en Hollands Kroontjes) mee aan de cursus tot beoordelaar.

Bron Foto: Facebook
Op de foto zit JP links achteraan de tafel.

advertentie