Journalist Margriet Brandsma bij Vrouwen van Nu

advertentie

HIPPOLYTUSHOF – Margriet Brandsma, bekend van radio en televisie, geeft op woensdag 17 januari een lezing over haar werk bij Vrouwen van Nu, afdeling Wieringen. Gasten zijn deze avond van harte welkom.

De uit Sint Pancras afkomstige Brandsma wilde als kind al journalist worden en die droom heeft ze kunnen waarmaken. Haar carrière begon bij het Noordhollands Dagblad en werd radioverslaggever voor diverse omroepen. Van 1994 tot en met 2010 werkte ze voor het NOS journaal, met als standplaats Duitsland en het Alpengebied.

Het besluit om als zelfstandig journalist verder te gaan, nam ze om meer tijd te hebben voor het schrijven van boeken. Begin november 2014 verscheen het boek, Vluchtcode Vlinder, over het leven van Michael en Rina Ogertschnig, een waargebeurd verhaal over een Duits-Nederlands echtpaar. Over een mislukte vlucht uit de DDR, over liefde, verraad en mensensmokkel. Margriet is een duizendpoot want naast schrijven en verslaglegging geeft ze presentatietrainingen en maakt ze voorlichtingsfilms over hoe je jezelf het beste kunt presenteren.

Bij Vrouwen van Nu staat naast deze boeiende en informatieve avond meer op de rol. Op 18 januari wordt er bij Mieke’s eten en drinken een workshop Hapjes maken, gegeven. De kok van het restaurant aan de Rijksstraatweg 15, geeft een kijkje in zijn keuken. Ook de filmclub en theaterbezoekgroep bezoeken meerdere voorstellingen in bioscoop Cinemagnus, Schagen en theater De Kampanje, Den Helder. De handwerkgroep is actief met het thema Netwerk en de handwerktechniek Perzischajour, voor de jaarlijkse tentoonstelling in april, in Schoorl.

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op 21 februari, na de pauze wordt het programma verzorgt door Trouba(b)our Kees Kaas. De bijeenkomsten worden gehouden in het zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41 te Hippolytushoef, aanvang 20.00 uur. Entree voor leden € 5,=, niet leden € 10,00, dit is inclusief koffie of thee en consumptie in de pauze. Voor vragen neem vrijblijvend contact op met secretaris Joke van Hoppe, vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of bezoek eens een avond.

advertentie