Joey Alders Nederlands Kampioen Karten

advertentie

GENK – Terwijl het in Maleisië een prachtige dag was voor raceheld Max Verstappen, stonden in Europa zijn mogelijke opvolger Joey Alders uit Oudesluis ook op de hoogste trede van het podium.

Gisteren vond in Genk, België namelijk de laatste race van het seizoen plaats bij het NK Karten 2-takt, wat betekent dat de nieuwe Nederlands Kampioenen bekend zijn.

Hoewel het tot de laatste race spannend bleef, zijn nu, na acht raceweekenden alle punten verdeeld en is duidelijk welke karttalenten het hebben om Max achterna te gaan.

Joey Alders uit Oudesluis werd Nederlands Kampioen in de DD2-klasse. Opvallend is ook de prestatie van Robert de Haan uit Eerbeek, die er in de klasse Rotax Minimax (10 t/m 13 jaar) als rookie meteen met de titel vandoor ging.

Het NK Karten wordt gezien als de kraamkamer van de Formule 1, waar nieuw talent opstaat en doorgroeit tot professioneel coureur. Het NK Karten 2-takt wordt georganiseerd door Chrono Karting, onder auspiciën van de KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie).

Foto: Joey Alders gemaakt door Michael Melis van Kartphoto.com
Meer informatie: www.chrono.nl

advertentie