Jim Clark Memorial Tour – Dag 3

advertentie

Duns (GB): Had men vooraf gehoopt op mooi weer tijdens de tour, blijkt dat moeder natuur daar anders over denkt. Sneeuw in april !

Gisteren onderweg heuse sneeuw tegengekomen, en dat is voor liefhebbers van rijden met een open dak best frisjes. Vandaag voerde de reis de Lotus liefhebbers naar Duns, alwaar ze de legging van de eerste steen bijwoonden voor het te bouwen Jim Clark museum. Daarna ging de reis terug naar Chirnside waar de deelnemers van Lotus Vereniging Nederland en de Engelse Lotus Club hun auto tentoonstelden aan het publiek. Ook de Lotus Elan waar Jim Clark  in reed, samen met enkele andere race classicss, kon men  bekijken. Vervolgens maakte men zich op voor een ontmoeting in de avond met enkele prominenten uit de racesport, waaronder Jackie Stewart (oud coureur) en Ian Scott Watson (Lotus teameigenaar en ontdekker Jim Clark).

Morgen vervolgen de Lotus rijders de tour via de prachtige Schotse binnenwegen over een lengte van 450km naar Shardlow (Midlands), alwaar ze de lunch nuttigen in Smithys Marina Bar, een plek waar Lotus engineers regelmatig verpozen. Tevens ontmoeten ze daar Lotus eigenaren uit de regio.

advertentie