Januari fris van start met bewezen afvalprogramma

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF Gewichtsconsulent Hanke Prijs en sportcentrum Hippogym slaan de handen ineen. De twee begeleiden mensen die gezonder willen eten en gewicht willen verliezen. In een intensieve begeleiding van drie maanden. Minstens twee keer per week trainen volgens een schema en om de week samenkomen voor een resultaatmeting. Dat is kort gezegd waar het om draait. De eerste cursusdag is zaterdag 19 januari.

Hanke Prijs legt uit wat de deelnemers kunnen verwachten: “Ik weet uit ervaring in mijn praktijk dat mensen een houvast willen. Iemand die ze helpt hun doelen te behalen. Dat is wat we met deze groep ook gaan doen. Juist door met elkaar te werken aan hetzelfde doel, motiveer je elkaar. Je kunt van elkaar leren en uiteraard geef ik elke bijeenkomst uitleg over voeding en wat het voor je kan betekenen. Het is absoluut niet de bedoeling dat je op een streng dieet gaat. Je leert hoe je met een paar eenvoudige trucs gezonder kunt eten. Daar hoef je echt niet uren voor in de keuken te staan.”

Genieten van gezond
In deze methode staan pure, onbewerkte voedingsmiddelen centraal. De beste leidraad voor gezond eten zijn de adviezen van de Gezondheidsraad. De gewichtsconsulent licht toe: “De Gezondheidsraad adviseert vooral meer groenten, fruit, peulvruchten, noten en vis te eten. Dat is wat ik doe en dan met lekkere recepten en haalbare tips. Beetje huiswerk, een heleboel leren, maar vooral lekker genieten van eten en toch afvallen en lekkerder in je vel zitten.”

Vinger aan de pols
Wie deelneemt aan deze groepsbegeleiding komt om de week bijeen. En dat zeven keer aaneengesloten. “Dan ben je dus zo’n drie maanden onder begeleiding. Ik vind dat prettiger dan elke week bij elkaar komen. Op deze manier hou je een langere tijd vinger aan de pols. Uiteraard is er altijd mogelijkheid om tussendoor aan de bel te trekken als het even niet lukt of je tegen problemen aanloopt. Bijvoorbeeld middels de besloten whats-appgroep die we met elkaar aanmaken.”

Eigen programma
Naast de gezamenlijke bijeenkomsten gaan de deelnemers aan het werk in sportcentrum Hippogym. “Er wordt gekeken wat het beste bij je past en zo krijgt iedere deelnemer een eigen programma. Natuurlijk loopt een instructeur de eerste paar keer met je mee om de verschillende fitness-toestellen uit te leggen. We bieden maatwerk. Maar je kunt ook kiezen voor een groepsles. Voor het beste resultaat zeggen we: ga minstens twee keer in de week sporten,” licht Stephan Taal het onderwerp bewegen toe.

Langer volhouden
Taal: “Lang niet iedereen vindt het prettig om aan krachtsport te doen. Daar hebben we ook aanpassingen voor. Je moet doen wat bij je past en waar je blij van wordt. Dan hou je iets veel langer vol dan wanneer iemand je opdringt om iets te doen. Zo kun je ook bijvoorbeeld aan yoga of pilates bij ons doen.”

Eerlijker beeld
In de tweewekelijkse bijeenkomsten worden de resultaten gemeten. Niet alleen gewicht en BMI, maar ook wat er gebeurd is met de verhouding vet- en spiermassa. “Dat geeft een eerlijker beeld. Want je kunt bijvoorbeeld in kilo’s op je eigen weegschaal niet afgevallen zijn, maar wel meer spieren gekregen hebben. Die wegen meer dan vet, dus heb je wel degelijk resultaat geboekt”, verduidelijkt de gewichtsconsulent. “Daarbij krijg je voor thuis een speciaal meetlint waarmee je je omtrek kunt meten.”

Aanmelden
Meer weten over het programma? Of direct aanmelden? Mail info@hankeprijs.nl of bel 06-12951964. Sportcentrum Hippogym is gevestigd aan de Belterlaan 22. De cursus begint daar zaterdag 19 januari om 12.30 uur, daarna om de week op zondag om 11.30 uur.

advertentie