Jachthonden training Noord Holland

advertentie

Midwoud – Begin april wordt er in Noord Holland weer gestart met cursussen specifiek voor jachthonden. De cursussen zijn geënt op het zogenaamde apporteren en worden verzorgd door ervaren instructeurs van de Nederlandse Jagers Vereniging.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan de omgang met uw hond in het dagelijks leven onder het mom van  gehoorzaamheid is de basis van alles. Deze basis maar ook het apporteerwerk zal op een positieve manier bijgebracht gaan worden.

Een wijdverbreid misverstand is dat u zou moeten jagen om met uw hond op jachthonden cursus te gaan. Als u een jachthond bezit zult u veel plezier kunnen beleven aan de aanleg die uw jachthond tijdens deze cursussen aan de dag legt.

Na enige opleiding zou u deel kunnen nemen aan zogenaamde jachthonden proeven, een snel groeiende hondensport waar ook door veel niet-jagers naar hartenlust aan deel wordt genomen.

Een ander hardnekkig misverstand is dat als u met uw jachthond op cursus zou gaan hem geleerd wordt te jagen en dat hij daardoor als huisvriend niet meer geschikt zou zijn.

Niets is minder waar, door de cursus leert u juist zijn jachtinstinct te begrijpen en te beheersen het geen meer wederzijds begrip tot gevolg zal hebben.

Nieuwsgierig geworden?
Op dinsdagavond 21 maart, aanvang 20.00 uur, wordt er een informatiebijeenkomst gehouden in Café de Post, Tripkouw 28 in Midwoud.

advertentie