Internationale Vrouwendag Hollands Kroon in Cultuurschuur

advertentie

Organisatie Internationale vrouwendag Hollands Kroon: v.l.n.r. Nienke Staal, Hennie Helsloot, Erzsébet Thomasse, Tineke Hoekstra en Janneke de Regt. Op de foto ontbreekt Saskia Denneman. Fotograaf Rien Hoekenga.

WIERINGERWERF – Hollands Kroon viert op 8 maart Internationale Vrouwendag in de Cultuurschuur, Wieringerwerf. De dag staat in onze gemeente in het teken van Duurzaamheid met een kapitale hoofdletter. Duurzaamheid staat op dit moment, zowel landelijk als internationaal, hoog op de agenda.

De organisatie, bestaande uit Nienke Staal, Tineke Hoekstra, Hennie Helsloot, Erzsébet Thomasse, Janneke de Regt en Saskia Denneman, wil hierop aansluiten met een actieve en inspirerende avond voor alle inwoners van Hollands Kroon. De werkgroep stelt zich verbinding en inspireren tot doel.

De avond begint om 17.30 uur, met het delen van zelf bereid eten. Om 18.45 uur start de presentatie over de nieuwe manier van plastic en zwerfafval verzamelen. Na de presentatie is er tijd voor een goed gesprek en de bezoekers kunnen kiezen uit diverse workshops waarin je op een actieve manier aan de slag gaat met duurzaamheid. Er is aandacht voor het scheiden van afval, zelf een duurzaam wasmiddel maken, bodypercussie en vilten. Als aanvulling zijn de hele avond stands aanwezig waar organisaties informatie verstrekken over hun inzet met betrekking tot duurzaamheid in Hollands Kroon. De feestelijke dag sluit muzikaal af met de band Tubanjo Kitchenband. Het belooft een actieve, leerzame en leuke avond te worden.

 Internationale Vrouwendag kent een lange en soms heftige geschiedenis. In oude en nieuwe tijden hebben vrouwen samengewerkt en doelgerichte acties ondernomen bij het rechttrekken van ongelijkheid en ongelijkwaardig behandeling in de hoop op een betere toekomst voor elke vrouw wereldwijd. Deze krachtige samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot een wereldwijd verenigd moment: Internationale Vrouwendag. Met verschillende activiteiten kaarten vrouwengroepen vandaag de dag allerlei onderwerpen aan op 8 maart.

Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf. Aanvang programma 17.30 uur, aanvang presentatie en workshops 18.45 uur. Voor deelname aan de maaltijd wordt er een bijdrage gevraagd in vorm van het meenemen gerechtje voor twee personen.

advertentie