Internationaal buffet voor nieuwe en oud-bewoners Wieringermeer.

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

MIDDENMEER – Tijdens de eerste ontmoetings-spelletjesmiddag In de Meerbaak te Middenmeer zaten op zaterdag 7 oktober weer tientallen nieuwe en oud -bewoners van de Wieringermeer bij elkaar voor een ongedwongen samenzijn.

Na de lange zomerstop werd er eerst eens bijgepraat. Daarna ging men samen de strijd aan bij de sjoelbakken en tafelspelen waaronder het aloude kwartetten, een leerzaam spel waarbij vele aspecten rond het leren van de taal spelenderwijs aan bod komen.

Tussendoor kon men zich alvast inschrijven voor de volgende bijeenkomst op zaterdag 4 november in Het Kompas aan de Meeuwstraat te Wieringerwerf. Voor het eerst wordt er dan van 17.00 uur tot 19.00 uur een gezamenlijke maaltijd gehouden. Het is de bedoeling dat men, uiteraard indien mogelijk , thuis een authentiek gerecht bereidt dat in buffetvorm gepresenteerd kan worden. Natuurlijk hoort de Hollandse pot er ook bij.

Enkele ervaren vrijwilligers van de keukenbrigade van het Kompas zullen de organisatie, afkomstig uit de diverse kerken en Stichting Present Hollands Kroon, ondersteunen bij het realiseren van deze internationale maaltijd. 

Nadrukkelijk is iedereen hier van harte bij uitgenodigd, ook zij die nog niet in de gelegenheid waren om een middag met vluchtelingen te bezoeken. Een unieke gelegenheid bovendien om te proeven van elkaars gerechten én elkaar op geheel andere wijze eens te ontmoeten. 

Om een indicatie te krijgen van het aantal deelnemers, kan men zich opgeven bij de organisatie door een e-mail te sturen naar Annelies van der Weijde: anneweijde@ziggo.nl of haar te bellen op nummer: 06-23802378. Meer info over het werk van Stichting Present: stichtingpresent.nl/hollandskroon

advertentie