Informatievoorziening gemeente kan beter

advertentie

HOLLANDS KROON – De informatievoorziening van de gemeente Hollands Kroon naar de inwoners schiet op dit moment tekort, vindt D66. De partij heeft daarom het voorstel gedaan om weer gebruik te maken van lokale papieren kranten om belangrijke informatie beter verspreid te krijgen. Het voorstel kon op een ruime meerderheid binnen de gemeenteraad rekenen en is daarom ook in de raadsvergadering op 8 maart aangenomen.

Piet Wim Klaver, gemeenteraadslid voor D66 in Hollands Kroon, licht de maatregel toe: “We spreken te vaak inwoners die niet op tijd op de hoogte waren van bijvoorbeeld wijzigingen van het bestemmingsplan.

Dat kan er voor zorgen dat je geen bezwaar meer kunt maken tegen nieuwe plannen, terwijl je daar wel recht op hebt.” Toch lijkt het ook en beetje een stap terug voor een gemeente die zo modern is in haar werkwijze, maar Klaver is het daar niet mee eens. “De gemeente heeft heel veel energie gestopt in de nieuwe manier van werken waarbij het internet een grote rol speelt.

Dit neemt niet weg dat je als gemeenteraad moet bijsturen wanneer dat soms te vooruitstrevend is. Ik ben voorstander van het gebruik maken van moderne communicatiemiddelen, maar dat mag nooit betekenen dat we groepen mensen die daar minder gebruik van maken buiten spel zetten.”

advertentie