Indrukwekkende overwinning Evelien Vijn

advertentie

Foto: Hidde Muije

HOORN – Afgelopen zaterdag heeft Evelien Vijn een mooie 1e plek gepakt bij de 6-banen in Hoorn, ze was op het eind weggereden en solo over de streep gekomen.

Er meldden zich 31 deelneemsters zich bij scheidsrechter Haijo van der Werf. De strijd om de eindwinst was nog niet beslist. Klassementsleidster Ilona Grandia leidde met slechts één punt voorsprong op Femke Mossinkhoff. De twee hielden elkaar gedurende de wedstrijd nauwlettend in het oog en mede hierdoor werd het een mooie wedstrijd. Na een aanval van Mossinkoff, met een ronde van 30,7, reed het duo 70 meter voor het peloton uit reed. Grandia nam niet over en alles liep weer samen.

De wedstrijd liep al naar het einde toe toen een drietal rijdsters op avontuur ging. Dit waren Evelien Vijn, Laura Qualm en Annelies Oude Alink. Het trio nam ruim afstand maar Deborah Veerman zag het gevaar en maakte solo de oversteek. Toen zij bijna aansloot ging Evelien Vijn solo op avontuur. De dame uit Wieringerwerf ging er hard vandoor. Dat het hoge tempo zou ze vasthouden en zo reed zij in één moeite door naar het peloton door. Vijn maakte de aansluiting met het peloton op het moment waarop voor haar de bel klonk. Solo passeerde ze de streep voor Qualm en Veerman. Oude Alink legde beslag op de vierde plaats. Het peloton volgde kort daarachter waarbij Grandia met een indrukwekkende sprint naar de vijfde plaats sprintte, één plaats voor Mossinkhof. Sanne Teekens van SC Gouda eindigde op de twaalfde plaats, Rienke Boonstra op de veertiende plaats en Myrthe Drogtrop op de zestiende plaats. Grandia eindigde voor Mossinkhoff in de daguitslag en stelde hiermee de eindwinst veilig. Het verschil tussen beide rijdsters bedroeg slechts 2 punten. Lynn Dekker werd derde. Ook Boonstra (vijfde), Veerman (zesde), Teekens (achtste) en Drogtrop (tiende) deden het goed met een top tien klassering in het eindklassement.

advertentie