Inbraak bij judovereniging Asahi-San

advertentie

Foto: Asahi-San

HIPPOLYTUSHOEF – Ergens tussen vrijdagmiddag 13:00 uur en zaterdagochtend 9:30 uur is er ingebroken bij judovereniging Asahi-San in Hippolytushoef. De inbreker(s) hebben een kluis en een geldkistje meegenomen. Beide waren leeg. Verder is er niets vermist. Het bestuur heeft aangifte gedaan bij de politie die ter plaatse onderzoek heeft verricht.

De inbreker(s) zijn binnengekomen door een opengelaten nooddeur in de fitnessruimte. Vandaar uit zijn ze naar beneden gegaan en hebben door een ruit in te gooien zichzelf toegang verschaft tot de kantine. Daar wisten ze precies waar ze moesten zijn. Het bestuur vermoed dan ook dat het bekenden zijn van de vereniging.

In het niet zo verre verleden heeft Asahi-San de sloten op de voordeur vervangen omdat er illegaal gekopieerde sleutels in omloop waren en er gesport werd door mensen die geen lid waren. Een wraakactie wordt dan ook niet uitgesloten. Het bestuur heeft besloten haar eigendommen te gaan beveiligen met camera’s. Ook het hekwerk om het pand wordt hersteld om het boefjes wat lastiger te maken.

Het bestuur van Asahi-San vraagt aan de buurtbewoners of zij misschien iets gezien hebben wat de politie zou kunnen helpen met het opsporen van de dader(s). Neemt u dan a.u.b. contact op met de politie of met een van de bestuursleden.

 

advertentie