Iconische “Oude Beurs” is verkocht

advertentie

Foto: Noordkop Nieuws

MIDDENMEER – De Oude Beurs in Middenmeer is verkocht, over de plannen wil de nieuwe eigenaar nog niks kwijt maar naar verwachting zal er eerst gesloopt gaan worden. Begin dit jaar is de Oude Beurs weer in de verkoop gezet via makelaardij PH Verheul.

Ooit in 1939 gestarte als graanbeurs en hotel Smit, verwoest na een grote brand in 1981 en weer heropgebouwd en uitgegroeid tot een van bekendste poptempels van Noord-Holland. Ruim tien jaar geleden is Roel Zonneveld gestopt als uitbater en ligt het pand er nu na jaren vervallen bij.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende ideeën geweest over de toekomst van het pand, van huisvesting voor arbeidsmigranten en vluchtelingen, een woonproject ten behoeve van dementerende ouderen en deze hebben het allemaal niet gehaald.

In Januari van dit jaar kwam de verkoop van het hoekje Brugstraat in de verkoop, de Oude Beurs, kapsel Immink en het voormalig bordeel konden samen aangekocht worden, deze laatste twee zitten nu echter niet in de koop en staan dan ook nog in de verkoop zo meldt de makelaar ons.

Heeft u herinneringen aan de tijd van de “Oude Beurs” , foto’s of video’s en u wilt dit met ons delen, stuur deze naar redactie@noordkopnieuws.nl en wij maken er een special van.

advertentie