Hollands Kroon wil compleet beeld gemeentelijke kunst

advertentie

Foto: Kunstwerk in openbare ruimte, 'Bij een tramhalte' (2008) van Rob Houdijk.

ANNA PAULOWNA – De gemeente is al enkele jaren bezig alle gemeentelijke kunst te lokaliseren en te waarderen, zowel schilderijen als kunstobjecten. Op die manier probeert de gemeente een compleet beeld te krijgen van de kunst, wat weliswaar gemeentegoed is, maar waarvan de locatie uit het zicht is geraakt.

Na de fusie van de vier gemeentes tot Hollands Kroon, bleek niet alle kunst even goed in beeld te zijn. Zo stonden sommige kunstobjecten wel geregistreerd, maar waren ze niet op de betreffende locatie aanwezig.

Meld kunstwerk en locatie
De gemeente hecht groot belang aan haar gemeentelijk kunstbezit wat bovenal maatschappelijk eigendom is. Daarom doet de gemeente een beroep op iedereen die gemeentelijke kunst kent of zelf in bezit heeft. Meld het kunstwerk en de locatie hiervan via deze (email) link ‘Meld kunst en locatie’

Kunst in openbare ruimte
De oproep is nadrukkelijk niet bedoeld om de kunst terug te halen, maar wel om de registratie en lokalisatie ervan rond te krijgen. Overigens is de kunst in de openbare ruimte wel goed in beeld. Van die kunstwerken is een uitgebreide lijst, waarbij kunstwerk en locatie geregistreerd staan.

advertentie