Hollands Kroon wil actieve rol bij uitrol breedband internet in buitengebied

advertentie

Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon wil actief op zoek naar een partner om samen met ons als gemeente te zorgen dat het buitengebied wordt voorzien van toekomstbestendig snel (breedband) internet.

Dit staat in een voorstel dat voor behandeling op 20 juni aan de gemeenteraad is aangeboden. Hierbij zal ook nauw worden samengewerkt met de provincie. Die heeft onlangs besloten om lokale initiatieven voor de uitrol van breedband internet te willen ondersteunen door garant te staan voor benodigde leningen.

Procedure
Om een geschikte partner te vinden wil het college een openbare procedure starten, die bestaat uit een verkennings- en selectiefase. Tijdens de verkenningsfase vinden gesprekken plaats met mogelijk geïnteresseerde partijen. Hierbij wordt onderzocht welke wensen en vragen er spelen. Onder die partijen is in elk geval de coöperatie Breedband Hollands Kroon, die zich al sinds 2014 inzet om in het buitengebied een glasvezelnetwerk aan te leggen. Tijdens de selectiefase wordt dit najaar op basis van een aantal criteria de meest geschikte partner geselecteerd.
Nog geen geld
De actieve rol die wij in dit traject willen vervullen houdt in elk geval in dat wij faciliteren in communicatie, benodigde procedures en maatwerk uitvoeringsafspraken rondom graafwerkzaamheden en herstel van straatwerk. Vanwege het besluit van de provincie wordt nu nog geen geld gereserveerd voor aanvullende financiële ondersteuning. Als blijkt dat vanuit onze rol als partner ook financiële middelen nodig zijn, dan neemt de raad hierover eind dit jaar een besluit.

advertentie