Hollands Kroon in april verder met volgende afvalbak

advertentie

(ingezonden bericht door Jan Oostindie)

Winkel – Onbegrijpelijk dat er een afvalbak bij moet voor melkpakken, plastic en blik en weet ik wat allemaal. Vele inwoners van Winkel en bij mij in de straat zitten niet te wachten op een bak met een oranje deksel.

En dan te bedenken dat de grijze bak voor restafval dan nog maar één keer per vier weken opgehaald gaat worden. En tot mijn verbazing dat de groene bak wel om de twee weken opgehaald gaat worden terwijl het grootste deel van het jaar hier geen behoefte aan is om dat er dan onder andere aanzienlijk minder tuinafval is.

Iedere twee weken zijn alle restafvalbakken bakken welke bij ons door de bewoners aan de weg gezet worden overvol, en het is echt niet zo dat deze grijze bakken met melkpakken en plastic flessen of blik gevuld zijn.

De grijze bak is een restafvalbak waar niet alleen huishoudelijk vuil inzit maar ook vuil van in en om het huis. En daarbij als in de zomermaanden de bak vier weken moet staan dit ook stank overlast kan geven.

Ik zou de gemeente Holland Kroon dan ook verzoeken ook namens andere inwoners van onze straat om de grijze bak toch om de twee weken te legen en de groene bak één keer in de vier weken. In een telefoongesprek met een medewerkster van Hollands Kroon waarin ik haar de vraag stelde waarom wij hier nooit van te voren over waren geïnformeerd, als er eventueel behoefte aan een dergelijke afval bak zou zijn. Kreeg ik te horen dat er een onderzoek onder de inwoners was geweest of er aan een dergelijke bak behoefte was.

Bij een beetje doorvragen kwam ik erachter dat dit maar een beperkt aantal inwoners was geweest. (Waarschijnlijk Groen Links leden) Bij informatie onder inwoners van onze straat bleken ook deze niets af te weten van een onderzoek. De Gemeente Schagen heeft hier anders naar gekeken en daar ging dit feestje niet door vanwege te hoge kosten welke niet opwogen tegen de voordelen en behoefte aan een dergelijke bak.

Maar de inwoners van Hollands Kroon krijgen de bak ongevraagd zonder enige informatie vooraf door hun strot geduwd. Kort samengevat het onderzoek wat ik instelde onder diverse bewoners van onze straat en vele andere inwoners van Winkel kwam ik tot de conclusie dat niemand op deze nieuwe bak zit te wachten.

advertentie