Hoe ga je om met ruzie of conflict met je tiener

advertentie

MIDDENMEER – Op 28 mei vindt de gratis workshop ‘Ruzies in het gezin verminderen’ plaats. Tijdens deze workshop komen diverse vaardigheden aan bod voor ouders/opvoeders om in gesprek te gaan met hun tiener en zo conflicten en ruzies te verminderen. De workshop wordt gehouden in Hollands Kroon/Middenmeer.

Als tieners de overgang maken van kind naar volwassene ervaren veel ouders/opvoeders een toename van conflicten met hun tiener. Ouders/opvoeders kunnen deze verandering vervelend vinden en het kan leiden tot ruzies tussen ouder/opvoeder en tiener en andere gezinsleden. In deze workshop worden enkele positieve opvoedvaardigheden besproken, die helpen om tieners te leren hoe zij met anderen in het gezin om kunnen gaan zonder voortdurende strijd en ruzies. Deelnemers kunnen met elkaar ervaringen en ideeën uitwisselen over ouder-/opvoederschap en het omgaan met ruzies in het gezin.

Positief Opvoeden werkt!
Positief Opvoeden volgens de methode Triple P is ruim 30 jaar geleden ontwikkeld in Australië. Het programma is gebaseerd op vele jaren van onderzoek naar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en heeft bewezen dat het werkt. Het programma wordt in veel landen over de hele wereld gebruikt en er zijn al veel ouders/opvoeders mee geholpen.

Datum, tijd, locatie en kosten
Datum : maandag 28 mei 2018
Tijd : 19.30-21.30 uur
Locatie : Hollands Kroon/Middenmeer, Poststraat 16, 1775 AW Middenmeer
Kosten : de gemeente Hollands Kroon biedt deze workshop gratis aan.

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?
Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Aanmelden en/of meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).

 

advertentie